AKTUÁLIS KIÁLLÍTÁSOK

REMÉNY 
a  Napút Művészeti Akadémia Társulatának adventi kiállítása Bécsben
2017. december 7 – december 14-ig volt látható a bécsi Antropozófiai Társaságban.

A kiállítás jelenleg a Sophianumban,
2017. december 15-22 és 2018. január 8-31. között tekinthető meg.  (Sophianum Antropozófiai Központ, 1014 Budapest, Hattyú u.14.)

A képek Karácsonyig kedvezményes áron vásárolhatók meg.


A Magyrországon, 10 éve működő Napút Művészeti Akadémia olyan művészeti képzés és szellemi alkotó közösség, amely arra törekszik, hogy az antropozófia szellemi életét és a művészet gyakorlati mesterségét egybeöltse, összefűzze és egymásra vonatkoztassa. Meggyőződésünk, hogy a kifáradt kortárs képzőművészetet és elpártolt közönségét az ilyen irányú munka segítheti új lendülethez, szellemi ébredéshez.

 A Napút, fennállásának 10 éve alatt, intenzív kutató munkát végeztünk, ennek során  figyeltük meg és alakítottuk ki, hogy közvetlenül az alkotás gyakorlatába miként illeszthetőbe a magasabb megismerés tevékenysége.  Az imaginatív képalkotás, az inspiratív színhasználat és az intuitív téma-választás területein eddig megszerzett tapasztalatainkat immár  szeretnénk Európa különböző városaiban, a széles nyilvánosság elé tárni kiállítások, előadások és gyakorlati foglalkozások formájában. Ezen alkalmakon  szeretnénk megtalálni a különböző népekben azokat az alkotó társakat, akikkel a jövőben együtt dolgozhatunk, akikkel felelősségteljes kiállításokat, közös művésztelepeket szervezhetünk, ahol Európa sorsfordító kérdéseit a művészet legtisztább eszközeivel mutathatjuk fel.

Ez a mostani, bécsi kiállítás csupán az első lépés, amelyen legalább vázlatosan be tudjuk mutatni eddigi eredményeinket. A Napút négy alkotója, Bíró Edina, Döbröntei Zoltán, Hódosi Helga, és Kiss Viktor a “remény” témáját dolgozták fel. Közös alkotó munkájuk során arra a kérdésre keresték a választ, hogy mi az a földi életünkben, és egyúttal mi az a művészetben is, ami reményt adhat?

Elfogadván az osztrák Általános Antropozófiai Társaság felkérését a kiállításra, úgy tekintünk erre az alkalomra, mint hídépítésre, mint az osztrák és magyar kultúra szellemi hídjának első pillérére .

Mert az lehetetlen, hogy továbbra is hideg maradjon szívünk!

 2017. november

Döbröntei Zoltán
festőművész