EURÓPAI VÁNDORKURZUS

Európai vándorkurzusunk következő időpontja és helyszíne:
2018. november 16-18., Bázel, Neue Kunstschule,Birsstrasse 16, CH-4052

Részletes program németül: Kurs_Basel_2018

A részletekről érdeklődni e-mail-ben, vagy telefonon lehet: naputasokgmail.com, 70-386-6064

“Az ezredek során elvesztettük az alkotás kapcsolatát a létezés misztériumával. A modern és kortárs művek lehetnek intellektuálisan érdekesek, de nem hordozzák már életünk titkait. Nem remeg meg térdünk, nem rendülünk meg általuk, s nem vezetnek vissza égi otthonunkba.

A keresztény művészet megújításával arra törekszünk, hogy feltárjuk
és láthatóvá tegyük szellemi énünk titkait. A festészet eszközeivel mutassuk meg, miként illeszkedünk testi-lelki burkainkba a születéstől a feltámadásig.
A szín, a forma és az ábrázolás tudatos használatára irányuló különleges festészeti gyakorlatokkal, előadásokkal és képolvasási feladatokkal várjuk mindazokat, akik a szellemi ábrázolás új, keresztény metódusát keresik.

Több tízéves kutatómunka eredményeként különleges festészeti gyakorlatokat dolgoztam ki,amelyek a szín a forma és az ábrázolás harmóniájára irányulnak. S ezzel alapot szolgáltatnak arra, hogy az alkotás tudatfölötti folyamatát tudatos én-jelenléttel élhessük át.
“Nem én, hanem a Krisztus bennem.”
Várom mindazokat, akik a szellemi ábrázolás új, keresztény metódusát keresik.”
Döbröntei Zoltán, 2018.

A keresztény művészet megújításának szándékával indultunk útnak  Európába, kurzussal egybekötött előadássorozattal, melynek első állomása Prága volt. (2018. április 4. Tabor Akadémia)