Nyári Művésztelep 2017

NAPÚT MŰVÉSZETI AKADÉMIA
NYÁRI NEMZETKÖZI MŰVÉSZTELEPE

Bozsok, 2017. július 1-9.

ÉRZÉKELÉS ÉS ÉSZLELÉS AZ ANTROPOZÓFIA IRÁNYULTSÁGÚ MŰVÉSZETBEN

      Kedves Naputasok , Barátaink és Érdeklődők!

Nyári művésztelepünk idei programjáról szeretnénk kicsit bővebben írni azoknak, akik már tudják, hogy jönnek, és azoknak kedvet csinálni, akik még bizonytalanok, hogy ráérezhessenek hol, melyik ponton tudnának csatlakozni hozzánk.
Várjuk mindazokat a felnőtt alkotókat, festeni, pihenni, inspirálódni vágyókat, akik érdeklődnek a Napúton folyó alkotótevékenység iránt.

A Programról:
A Naputasok a művésztelepen készülnek képeikkel a Napút Művészeti Akadémia 10 éves jubileumi kiállítására és művészeti rendezvényére, ami 2017 szeptember 29 és október 1 között kerül megrendezésre a piliscsabai Stephaneumban.Döbröntei Zoltán várhatóan előadásokat fog tartani antropozófiával átszőtt művészeti témákban.Simon Zsolt József vezetésével Művészbejárót tervezünk, ahol minden újonnan érkező egyénre szabott feladatot, iránymutatást kap, hozott tudásához elképzeléseihez és jövőbeni céljaihoz mérten. Az ősfás környezet, a patakpart, a kastély épülete remek helyszíneket kínálnak az alkotáshoz.Mindenki saját eszközeivel dolgozik, állványokat korlátozott számban tudunk biztosítani.Lesz képolvasás, ami olyan képmegfigyelési módszer, melyben a néző a képből áradó lelkiségen túl a festmény szellemi témájához is közel kerülhet.Zsolt reggelente Bothmer gimnasztikát, délután játékos foglalkozásokat tart a mozogni vágyóknak.

 Úszni a  hegyekkel  körbevett rohonci tóra lehet átjárni Ausztriába.

A régről híres templomos Léka vára is a közelben van, amit szabad programként ajánlunk nektek.

Esténként hangulatos beszélgetésekre,lámpafényes festésre, közös zenélésre, éneklésre is van lehetőség

Étkezés:

Naponta közösen ebédelünk a kastély udvarán felállított sörsátor alatt.

Lehet választani hagyományos húsos vagy vegetáriánus menüt (leves és főétel salátákkal) , melynek árát a tábor díja tartalmazza .

Tervezünk 1 bográcsos vacsorát is.

Reggeliről és vacsoráról mindenki maga gondoskodik a közeli boltból.

Friss idénygyümölcsöt és zöldséget lehet vásárolni a helyi termelőktől.

A kastélyban és a malomban  minden szobában van hűtőszekrény.

Aki speciális étkezésre vágyik és maga szeretné elkészíteni ebédjét, annak a Malomportát ajánljuk szálláshelyül (www.malomporta.hu),mert ott minden apartmanhoz tartozik kis főzőrész.

                                                   

A tábor díja 65.000 Ft,ami magába foglalja a napi egy meleg ebédet, tandíjat, szállást.

A jelentkezéseket május 31-ig a naputasok@gmail.com email címre várjuk.

A részvételi díjat Napút hétvégén személyesen vagy a honlapunkon található számlaszámra (hivatkozási mezőben a tábori befizetés, név feltüntetésével) tudjátok befizetni.

Szervezők:

Bíró Edina 06-30-552-9501 és Hódosi Helga 06-70-386-6064