KIS-NAPÚT

Legközelebbi eseményünk:
NYÁRI ALKOTÓTÁBOR
helyszín: Tamási
Időpont: 2017. augusztus 6-12
Jelentkezés: kisnaput@gmail.com
Információ: Kulcsár Edina 06-20-237-9109
Tábor díja: 48.000,-Ft / hét (szállással, és napi háromszori ékezéssel)

 

A Kis-Napút 2015-ben alakult. Főleg középiskolás fiataloknak ad alkalmat, hogy művészi alkotó élményhez jussanak, és iskolán kívüli közösségre találjanak. Hódosi Helga, Kulcsár Edina és Bíró Edina vezetésével működik a műhely, melynek Solymáron a Panoráma utcai Makovecz épület ad otthont. Negyedévente egy-egy kétnapos hétvégén dolgozunk együtt, nyaranta pedig egy hetes tábort szervezünk.

A rajzi és festészeti feladataink célja, hogy a lehető legjobban megmozgassa az alkotó
fantáziát, és a természet forma­, és színbeszédének értő és érző átélésével egészséges látáshoz
vezessen, ami előfeltétele az egészséges alkotásnak. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, ami a kamasz korú fiataloknál a legfontosabb, a helyes ítélőképesség kialakítására és iskolázására.

Szeretnénk az antropozófus művészeti neveléssel a gyakorlatban is megalapozni annak
lehetőségét, hogy a képzőművészeti, vagy egyéb, nem művészeti pályára készülő fiatalok, felnőttkorukban jelekként tudják olvasni a teremtett világot, minden szín, és formaképével együtt, s hogy ezzel a nyelvvel majd mint önálló, szabad gondolkodók, alkotó emberek meg tudják fogalmazni azt a szellemi mondanivalót ami a modern ember számára iránymutató lehet.

A távolabbi jövőkép, egy olyan festőműhely fenntartása, ahol a festészet, rajzolás iránt kedvet érző fiatalok rendszeresen találkozhatnak, közösségben alkothatnak.

Facebook: Kis Napút