TÁMOGATÁS / SUPPORT

Döbröntei Zoltán: Natura Istennő, 2003., olaj, vászon

Napút Művészeti Akadémia Alapítvány
Magnet Bank, 1066 Bp.,Andrássy út 98.
Bank számlaszám: 16200137-18535617

Köszönjük a támogatást!


Benef.Name.: Napút Művészeti Akadémia Alapítvány
Benef.Addr.: 1066 Budapest, Jókai u. 1.1.3/b.

Bank Name: Magnet Bank
Bank Address: Hungary 1062-Budapest, 98 Andrássy Street
IBAN number: HU20 1620 0137 1853 5617 0000 0000
Swift/BIC code: HBWEHUHB

Thank you for your support!!


Kedves Barátaink!

A Napút Művészeti Akadémia Alapítvány hosszú távú működése érdekében
támogatásért fordul azokhoz, akik tevékenységét ismerik és fontosnak tartják.

Tapasztalatunk szerint, miközben az általános művészeti élet világszerte kétes értékű szellemi befolyás alá került, az antropozófus művészet, mely kellő ellensúlyt tudna képezni, szinte teljesen elsorvadt. Nincs Európában egyetlen galéria sem, ahol rendre bemutatkozhatnának a Rudolf Steiner művészeti impulzusát hordozó alkotók. A művészek elbizonytalanodtak, fokozatosan visszahúzódtak a felelősségteljes alkotástól. Megélhetésüket a tanításban, a terápiában, vagy a számítógépes grafikában keresik. Általános hanyatlás figyelhető meg a művészeti életben.

A Napút Művészeti Akadémia a maga részéről e folyamat ellenében kíván dolgozni. A művészetről immár nem csak beszélni kell, hanem létre kell hozni! A műveket meg kell alkotni! Láthatóvá kell tenni otthonainkban, közösségi tereinkben, nagy lendülettel és tiszta hittel bele kell vinni a világba. Azért akarunk dolgozni, hogy a művészet jelen legyen az életünkben.

Döbröntei Zoltán: Áldozathozatal, 2013. olaj, vászon

 

Ennek érdekében:
Kutatásokat végzünk, hogy miként hozható létre korszerű és egészséges festészet, mert spontán és ösztönös módon nem oldódik meg ez a kérdés. Ki kell kutatni, hogy az alkotás miként szolgálhatja egyéni és közös fejlődésünket.

Eredményeinkről rendszeresen beszámolunk cikkek, kiadványok, előadások és kiállítások formájában. Műtermünk nyitott, bárki által meglátogatható.

Kapcsolatot keresünk antropozófus művészekkel, azzal a szándékkal, hogy munkánkat összehangoltan és megerősödve végezhessük. Velük fórumokat, művésztelepeket szervezzünk.

Kezdeményezzük antropozófus művészeti galériák hálózatának kiépítését, hogy a művek áramolhassanak Európa városaiban, s minél szélesebb körben hozzáférhetővé váljanak.

Európai vándorkurzuson mutatjuk be az antropozófia által megújított keresztény művészet megújításának módját és lehetőségeit.

A „Képet a munkahelyekre!” programunkban közvetlenül a vállalkozások, munkahelyek és közösségek számára festünk, hogy tevékenységüket szellemileg támogassa a kép.

Mindezen munkánk kibontakoztatásához és további fejlődéséhez önálló műtermet kell fenntartanunk, ahol a közös festésen kívül előadásokat, kurzusokat tarthatunk, vendég művészeket fogadhatunk és az irodai háttérmunkát is elvégezhetjük.

Munkánk tervezhető és biztonságos alapját a támogatások teszik lehetővé.

Szeretnénk barátainkat arra kérni, hogy amennyiben értékesnek tartják a Napút létét,
akár kis összeggel is, de rendszeresen támogassák tevékenységünket!

Döbröntei Zoltán, festőművész

N.M.A. vezetője